Home / Laatste Nieuws / Categorie

Nieuws:

Schar met Noordzeegarnalen

Gepubliceerd op 23 december 2018
  1. Schar met Noordzeegarnalen

  2.  

  3. INGREDIENTEN VOOR

    4 PERSONEN
    • scharretongen (van 400 g)2
    • noordzeegarnalen (gepeld)75 g
    • sjalot (gesnipperd)½
    • citroensap½ el
    • peterselie (fijngehakt)½ el
    • bakboter75 g
    • tarwebloem50 g
    • zout

 

 

  1. 1 Maak de scharren schoon, ontschub, was en dep droog.

  2. 2 Snipper de sjalot.Hak de peterselie fijn.

  3. 3 Wrijf de scharren in met zout, wentel in bloem en schud de overtollige bloem af.

  4. 4 Smelt boter in een pan, Bak hierin de scharren aan beide kanten aan op een niet te hoog vuur en hou warm. 

  5. 5 Fruit de sjalot heel lichtjes in dezelfde pan, voeg de garnalen toe en ten slotte het citroensap en de peterselie. Roer alles goed om.

  6.  

    Leg de schar op het bord, overschep met de garnalen en dien op met aardappeltjes en worteltjes.

 

 

 

 

Terug naar categorie