Home / Over ons

Over De Kastelse Zeevissers

Een zeevissersclub in het hartje van de Kempen is voor de meeste mensen geen normale zaak.
Toch zijn de Kastelse Zeevissers VZW hier reeds gevestigd vanaf 1974. 


Dit is nog niet zo lang als de Kempische Heuvelrug, die een duinenrij zou zijn, het dorp een toeristische uitstraling bezorgd. Dus toch een verband met de zee.
Ontstaan uit een vriendengroepje dat graag naar de Oosterschelde ging vissen, groeide de club uit tot één van de grootste van het Vlaamse land.
Aangesloten bij het Vlaams Verbond voor Boothengelen op zee vzw, waarin zij vertegenwoordigd is met twee bestuursleden, is deze club goed gestructureerd en neemt zij actief deel aan het organiseren van nationale en internationale wedstrijden.

Onze leden kunnen beschikken over 35 boten met ervaren schippers, verdeeld over 3 havens: Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort.  Via deze federatie zijn zij verzekerd vanaf ze thuis vertrekken tot ze terug thuis zijn aankomen.  De laatste jaren richt de club zich vooral op het wedstrijdvissen en het recreatief vissen zodat iedereen aan zijn trekken kan komen.
Naast de Belgische kust worden ook de Oosterschelde, de Westerschelde alsook de Grevelingen aangedaan, dit om het aanbod zo ruim mogelijk te maken. Wij bieden U een website aan waarin wij onze activiteiten volledig gaan uitvlooien. U gaat er alle uitslagen en wedstrijdverslagen op terugvinden met leuke foto’s en anekdotes, maar ook de meest recente weerberichten en vele weetjes over het zeevissen. Ik zou zeggen veel lees- en kijkgenot. Marc Biermans.Voorzitter Kastelse Zeevissers vzw.